2018

ZOEK HET UIT!

Een detective speurt verloren spullen, dieren en zelfs mensen op. Professoren maken bijvoorbeeld snoepjes of medicijnen om mensen beter te maken.Een Journalist zoekt spannende, grappige of bijzondere verhalen en schrijft daar over zodat de hele wereld het weet. Uitvinders zorgen ervoor dat spullen die wij nodig hebben worden bedachten gemaakt.

Wat hebben deze beroepen nu met elkaar te maken?

Nou eigenlijk zoeken ze van alles uit! Wat, waar, waarom, wanneer en hoe!?

ZOEK HET UIT!

Soms sta je zomaar opeens voor een nieuwe uitdaging. Hoe werkt een windmolen? Hoe krijg je een auto weer opgestart wanneer hij het niet doet? Waar komen wolken vandaan? Waarom zijn snoepjes slecht voor je tanden? Wanneer gaat het vriezen?

 

Dertig jaar terug zocht je in gebruiksaanwijzingen  of je zat een uurtje in de bibliotheek. Nu zoek je een filmpje op YouTube waarin je precies wordt uitgelegd welke stappen je moet ondernemen om bijvoorbeeld de startkabels op de goede manier te bevestigen. Of je Googelt op  ‘’Suikerfeest’’ en je krijgt gelijk een heleboel informatie. De overeenkomsten bij alle voorbeelden: je moet op zoek gaan naar informatie. En precies dat gaan we deze kinderweek doen.

Tijdens de kinderweek gaan we op zoek naar informatie over Jezus. Want christenen hebben het altijd over Hem. Maar waar woont Hij bijvoorbeeld? En wat doet Hij? Wat weet je over Hem? We willen aan de hand

van Bijbelverhalen van alles uitzoeken over Jezus. We gaan dit doen met een professor, detective, journalist en een uitvinder. De professor doet proefjes en is op zoek naar nieuwe middelen om mensen beter te maken. Jezus maakt ook mensen beter. Zowel lichamelijk als geestelijk. De detective zoekt dingen op, zo zoekt Jezus jou ook op. De journalist brengt verslag uit van het nieuws. Wij mogen ook als journalisten het verhaal over Jezus doorvertellen. De uitvinder bedenkt dingen en maakt ze zodat het ons helpt in ons dagelijks leven. God heeft ons de Heilige Geest gegeven om ons te helpen.

WEEKOVERZICHT 2018